Om Jenny Carne

Jenny Carne har varit verksam som arkitekt i tjugosju år. Före starten av den egna firman jobbade hon som handläggande arkitekt på flera olika arkitektkontor i Stockholm. Sedan två år tillbaka driver Jenny den egna arkitektbyrån C-Ark | carne arkitektur & form, som har sin bas och studio i natursköna Saltsjö-Boo i Nacka. Jenny har en bred bakgrund där hon alltid har haft den ena foten i det konstnärliga och den andra i det tekniska. Det utgör enl. Jenny en perfekt kombination för att skapa arkitektur som är både estetiskt tilltalande och även uppfyller alla de tekniska krav som en byggnad behöver uppfylla.

Under de många åren som anställd jobbade Jenny som ansvarig handläggande arkitekt för många större projekt åt stora beställare. De senaste femton åren övervägande med projektering av bostäder. Hela kvarter med flerbostadshus samt områden med villor, radhus och parhus. Jenny har en bred erfarenhet av upprättande av smarta planlösningar och ett öga för vad som är viktigt att tänka på vid utformning av bostäder.

 

Med egna firman C-Ark riktar Jenny in sig på projekt så som nya villor, om- eller utbyggnad av befintliga villor, nya Attefallshus eller mindre projekt på en tomt som pergolas, utekök, altaner eller tex en ny snygg arkitektritad Friggebod. Även projekt med om- eller nybyggnad åt företag är välkommet. Och åt offentlig sektor där även offentlig utsmyckning kan utgöra en del.