Projekt

Utforska några av C-Ark´s tidigare arkitektuppdrag och designkoncept.

Villa i Saltsjö-Boo växer fram

3d-modellen för villa i Saltsjö-Boo. Befintlig 1-plansvilla byggs på med en till våning och en helt ny villa växer fram. Ny fasad, ny fönstersättning, ny planlösning och en total make-over helt enkelt.

15 kvm extrahus, södra Lännersta

Friggebod 15 kvm ritad för att passa kunds olika behov samt för att smälta in fint i miljön med ett snyggt utseende. Kontor/gästhus/ungdomshäng samt förrådsdel som senare lätt kan byggas om till pentry vid behov.

Pergola & Utekök i södra Lännersta

I vackert höstligt krispigt solsken tornar en ny pergola och ett nytt utekök upp sig hos en mycket nöjd kund i södra Lännersta. Allt var rätt och riktigt utfört av byggaren, precis efter C-Arks ritningar. Det fanns en utmaning med att anpassa pergolan och uteköket till den befintliga altanen och räcket. Hållbarhetstänket var med då C-Ark här föreskrev att återanvända nedmonterade delar av det gamla räcket. 

Ritningspaket

Ritningspaketet på första etappen med pergola och utekök åt kund i södra Lännersta i Saltsjö-Boo. (Andra etappen blev ett 15 kvm extra hus till annan del av tomten.)

3D-vyer Uteplats

Förslag på utekök & pergola åt kund i södra Lännersta. Anpassat till befintlig altan samt befintligt altanräcke.

Studio Blue i Eriksvik, Nacka

Studio Blue blev arbetsnamnet på ett Attefallshus med souterrängvåning åt keramikern Blue hour Sthlm. Ett extra hus för att kunna bedriva drejkurser i den övre orangeri-liknande ateljén samt en möjlighet till att hela huset även ska kunna fungera som ungdomsboende åt sönerna i framtiden.

Villa med aluzinktak i södra Lännersta

Villa med vackert bandtäckt aluzinktak enl. klassiskt manér med ståndrännor i stället för hängrännor. Plåtslagaren kunde sin sak. Fasaderna har fått en liggande panel i Falu rödfärg. Fönster med aluminiumklädd träkarm för att matcha taket.

Utomhusmiljöer i naturen

Att skapa härliga utomhusmiljöer och platser att må bra på är något som C-Ark vurmar för. Även husets placering av fönster och glaspartier bör göras så att vackra utblickar skapas som är sköna att vila ögat mot.

Attefallshus i Saltsjö-Boo, Nacka

Ett maxat Attefallshus att matcha med Villa Birkebo. Anpassning till befintlig villa och markens nivåer samt att få in alla önskade funktioner i Attefallshuset blev en utmaning att bita i.

Flerbostadshus i Graninge, Nacka

Handläggande arkitekt åt E/S-A Arkitekter för projekteringen av flerbostadshus vid Baggensfjärden i Graninge, Nacka. Detta projekt blev också nominerat till Stadsbyggnadsutmärkelsen i Nacka 2023.

Glasbro i smide och härdat glas

C-Ark ritad bro som förbinder loft-rum med resten av huset. Målet var att skapa en luftig passage som inte skulle stjäla ljus.

Kv. Indiaman på Alderholmen, Gävle

Ett kvarter med flerbostadshus och radhus utmed Gavleån som projekterades genom E/S-A Arkitekter med Jenny Carne som ansvarig handläggare.

Kv. Blixten på Alderholmen, Gävle

Ett kvarter med flerbostadshus och radhus utmed Gavleån som projekterades genom E/S-A Arkitekter med Jenny Carne som ansvarig handläggare.

Pergola och källsorteringshus

Källsorteringshus med påbyggd pergola för umgänge på gård.
Kv. Blixten, Gävle strand åt E/S-A Arkitekter.

Blueprint Studio Blue

Attefallshus i Saltsjö-Boo